Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2017 18:48 - Нямат край родните СПА парадокси
Автор: 1997 Категория: Други   
Прочетен: 484 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дума 15. Август 2017 , брой: 158 Петра Ташева
Сигурно в малко държави има толкова много парадокси, колкото у нас! Чета, че от три години в Девин, в дома на тамошен жител, е бликнал минерален извор със силен дебит и човекът няма възможност нито да го каптира, нито да го използва. Водата е толкова много, че ще стигне за всички къщи в селището. Но няма кой да направи нужното за разумното и полезното й използване. Руши се даже къщата на този "щастливец", има опасност и за околните. Може да се оформи опасно свлачище и да застраши целия квартал. Ако това стане в нормална държава, ще е благодат, но у нас е нещастие. Търси се богат и предприемчив човек, който да вземе нещата в свои ръце. Но още по-вероятно е нашите закони да му попречат да успее в това начинание.
Не е ли така и с многото наши минерални извори, с минералните ни бани и с предишните ни курорти? Тече нахалост ценна вода, излива се в канали, а хората ходят жадни, болни и никой не се интересува от това. Зарязани са почти всичките ни предишни балнеоложки санаториуми, а народът страда и боледува. Къде е здравното министерство? Къде са другите министерства?
Четох наскоро, че най-ценните терми в Италия са безплатни за всички. Вероятно е така и в други уредени страни. Защо у нас не се използват природните ни богатства и дадености? Що за управници имаме, като не се интересуват от природните ни блага, като не работят за народа? Ще станат 30 години от тоя злощастен преход, който съсипа всичко предишно, само се руши и нищо не се гради за обикновените хора, за болните, за инвалидите, за страдащите. Напротив - всеки ден се появяват нови управници, които не спят, но мислят как да намалят доходите на хората, как да отнемат и малкото от пенсионерите, от децата, от инвалидите. Сега са се насочили към отнемане на инвалидните пенсии, защото те "правят държавата бедна". А защо има фалшиви инвалидни пенсии? Защо се преследват следствията, а не се търсят първопричините и основните злини?
Вместо да се съживи икономиката, вместо да заработят фабрики и заводи, вместо да се използват всичките ни природни дадености за откриване на нови работни места, за повишаване на благосъстоянието на трудещите се, у нас от ден на ден се "измислят" пречки и препятствия за нормален живот и социалното ни "дереже" става все по-злощастно.
Хората се обезвериха, изгубиха надежда, че ще има подобряване на живота им. Затова се озлобиха. Затова и се увеличава агресията. От безнадеждност е и озлоблението, ненавистта един към друг. Никога у нас не е имало толкова нагнетена злоба, толкова неприязън. Само един по-продължителен поглед е в състояние да предизвика физическо насилие. Всеки ден, всеки час ни заливат със страшни новини.
Дали биха издържали това напрежение нашите управници? Но те са сериозно пазени. За тяхната сигурност ние, беззащитните и обикновени граждани, плащаме прескъпо. Ние издържаме тяхното спокойствие, грижим се за техния уреден живот. А сме оставени да бъдем крадени, ограбвани, убивани и да нямаме лесен и евтин достъп даже до най-елементарно природолечение.
Разкритите СПА-центрове с високите си цени достъпни ли са за хората с ниски доходи? Каква е социалната политика на днешните управници? Мисли ли се за трудещите се? Работи ли се за спокойствието, сигурността и благото на гражданите?
Да не слушаме какво говорят и обещават управниците, защото на приказките бързо стават майстори. А да се огледаме и да видим какво направиха и какво правят за хората, за болните, за възрастните, за децата. Жалко за умните, за честните, за интелигентните, за трудовите българи. Те са най-ощетените днес!

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3033226
Постинги: 3517
Коментари: 2405
Гласове: 1311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031